Nuffnang Ads

Monday, March 11, 2013

Assamualaikum.

1/3/2013 - Sibuk dengan urusan anak bujang yang akan berangkat ke UiTM Dungun melanjutkan pelajaran di sana nanti.  Saya mengambil cuti hari tu untuk bershopping sedikit barang2 yang perlu dibawa ke sana nanti.  Keperluan anak bujang ni tak ler sebanyak mana pun, serba ringkas, kain baju satu beg, kasut formal sepasang, selipar sepasang, kasut sports, toiletries! Dah cukup, katanya.  Haishhhh...saya paksa bawa seterika dan dua biji bantal.  Tilam Faizal kata tak payah...biasanya tilam yang tidur atas dia.  Pelik punya budak nih.

2/3/2013 - Bertolaklah kami ke negeri Penyu.  Penoh jugak laaaa satu kereta.  Letih perjalanan jauh ni, tapi pabila melihat ombak memukul pantai dari jauh...wahhhhhh hati berbunga2 riang.  Sukanyaa!!!!  Dah sampai di homestay, satu kejutan!!!  Kita sebagai penyewa lak yang kena mengemas homestay, bukannya tuan rumah.  Adoi!!! Tak ikhlas lah tuan rumah nih.  Mungkin salah kita jugak ler sebab tak check dulu keadaan homestay tu.  Patutnya duduk dulu baru bayar, boleh gitu.

Petang sikit, baru bersiar2 sekitar di UiTM Dungun.  Dekat saja dengan penginapan homestay.  Cantiknya!
Ralit jugak la duduk santai di tepi pantai ni.  Lepas tu terus ke rumah sewa Faizal.  Betul2 rumah kampung, lupa lak nak ambil gambar.  Dah capai kata sepakat, budak2 ni semua setuju je nak sewa di rumah kampung tu, cuma untuk tidur saja.  Mostly banyak dihabihkan di kampus nanti.  Nasib baik lah semuanya dari kolej yang sama dulu, jadi satu kepala lah semuanya.  Mak ayah dah tak perlu risau lagi dah.

Hari2 seterusnya kami sekeluarga banyak bersiar2 di sekitar pekan Dungun.  Biasalaaaa kita ni jarang jumpa laut, asyik ambik gambar laut, ombak, pantai saja hehehehe.

Mendung namun cantik berkaca air laut

Dari jauh nampak air hijau kebiruan.  Cantik sungguh.

Yang wajib mesti ada model dua orang ni.

Disuruh makan, masih lagi tersengih2 bersms...hmmmm dengan sapa tuuu

Ini lah buah hati dan pengarang jantung saya...anak bujang, Faizal dan  si kecik ni ...dah tahu kannnn

3 comments:

Yantisa said...

Tahniah maksu anak dapat masuk UITM .. semoga segala urusan dipermudahkanNYA

makcikkantin said...

Waaa first time nk berpisah jauh kot ni....
Anak sedara makcik ada situ juga sambung degree. My anak sambug in puncak alam

Wannsury Zainal said...

salam kak.. wann dah folo akak #211

seronok bercuti... hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...