Nuffnang Ads

Monday, November 21, 2011

Hari Ini Kau Datang Riang

Assalamualaikum!
Tepat jam 2.00petang, saya melangkah masuk ke blog saya ini.  Waktu ini, saya belum menjamah apa2 lagi untuk makan tengahari, masih terasa kenyang sarapan pagi nasi lemak telor sambal.  Cuma minum saja yang dilebihkan, amalan baik kan hehehehehe.  Dah tua2 ni, kena amalkan minum air yang banyak, kalau tidak kulit terasa kering sangat.  Dah la duduk dalam aircond dari jam 9 - 6 petang.  Memang tak sihat kan!!!

Rasa mahu beli goreng pisang saja menggantikan nasi berlauk.  Macam jemu la pulak tengahari makan nasi, tengahari makan nasi.

Sedap makan panas2, mahu lagi kalau pisang yang rangup...bancuh kopi O panas atau teh O, fuhhhhhh tak terkata apa dah.

Hari tu, punya la teringin nak makan lain dari yang lain, ajak en suami lunch di 
Liki Liki Restoran, Danau Kota, Setapak.  Bersebelahan dengan KL Festival (baru saja dibuka).   Masakan Thai asli, memang sedap!!  Saya order Mee Celop, en suami pula nasi campur lah.  Saya memang peminat makanan Thai/Kelantan.

Semalam, memang tak ke mana2 pun.  Dari pagi, en suami dah melekat depan TV tengok boxing dan gusti.  Alaaaaa...biasalah, hari Ahad hari dia bersantai.  Saya dari pagi2 lagi dah siapkan sarapan untuk en suami dan anak,  biar kenyang perut senang hati kan.  Saya ala kadar je sarapan.  Tak le heavy sangat pun.

Dah petang sangat, baru nak ajak jalan keluar.  Saya dah malas dah, kalau nak keluar saya suruh je bawa syiqin turun main buaian di bawah, tapi syiqin kata tak pe, duduk di rumah saja.   Saya tengah beroperasi mengemas barang mainan syiqin (lagi!!!!).

Tengok ler banyak sangat anak patong Barbie dan seangkatan...pening!


Soft toys lagi!..Tuan punya toys beposing nak tayang la tuuuu

Suka yeeeee...yang penat nak mengemas, mak lerrrr!!! Tapi kadang2 ada mood juga syiqin rajin mengemas (cara dia lerrrr)

Ok, nak keluar makan angin jap.  Lengoh asyik duduk je nih.  Dari pagi tadi, menyiapkan supporting dokumen untuk tender submission.  Walaupun tender govt. akan disubmit minggu hadapan, saya suka prepare awal, tak suka last minit.  Yang lain QS dan Project manager akan selesaikan.

Nota:  Perasan tak tajuk di atas tak ada kena mengena dengan cerita hari ini hehehehehehe

5 comments:

Munnafendy said...

tuan punya soft toys pun dh mcm barbie!

azieazah said...

Tajuk memang macam tak dak kena mengena dengan cerita tapi tetiba sama dengan tajuk entri Kak Azie minggu lepas:

“Hari Ini Kau Datang Riang...!”

Wahh jeles tengok budak tu ada banyak toys! Nak pinjammm...!

kakngah said...

masa keje dulu.. kalau bfast agak lewat.. mmg tak lunch. kang pukul 3 p cari goreng pisang... hihihi!!!

marinahunny said...

hehehe bila anak tolong kemas tp kemas cara dia...haha

singgah sini dgn senyuman ;)

zuwaidah said...

marinahunny - heheheheh iya betul, kalau anak yg tolong kemas, memang cara dia lah, main sumbat ikut sempat je kan.

kak ngah - saya mesti bfast juga walau lambat, lunch tu leh skip gak, bfast tak leh huhuhu

azieazah - opsss...ya ka tajuk sama? sori, mungkin saya tak perasan, tapi tu la yg terlintas di kepala semalam masa update. sori yek, memang tak disengajakan.

munnafendy - iye keee mcm???? hehehehehe rambut je terlebih kerinting, muka tuanpunya toys hidung fesyen org melayu kita muahahahha tak mancung pun!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...