Nuffnang Ads

Wednesday, June 8, 2011

Cuti-Cuti Shanghai : Part 2

Ok sambungan perjalanan ke Shanghai.  Kali ni nak buat seringkas yang boleh...tak larat laaaa hehehehehe

Hari kedua.  Banyak aturcara dan tempat menarik yang dilawati.  Biar gambar menceritakan segala2nya.


Ayoyoyo.....Junjung panda tak sudah2 Syiqin nih.  Melawati Shanghai Museum
Oh yaaaa....nak enter Museum ni kawalan keselamatan amat ketat.  Barang2 perlu discan (macam di airport la pulak kan).  Kalau beg mengandungi botol air, perlu diminum depan security tu jugak.  Ini untuk memastikan kandungan air yang dibawa tidak merbahaya.  Mana lah tahu kot2 ada yang bawa botol air (nampak macam air) tapi merbahaya untuk keselamatan di museum tu.  Contoh macam asid ke, bom air ke (ada ke bom air hehehhhe).   Aku yang tak faham ni, mula2 cuak jugak (communication breakdown), hahahahhaha.  Pakai sign language je baru faham.  Itik dan ayam bercakap memang tak faham kan.

Posing jap depan gallery nih

Antara pakaian kebangsaan orang2 Tibet
Admire patong2 kecil ini
Almari antik yang masih lagi terpelihara dengan baik.  Hebat dengan ukiran2 halus
Begitu juga dengan yang ini
Group photo session
Yang ini dekat Xin Tian Di district area.  Kawasan shopping exclusive...tak mampu nak beli.  Cuci mata saja
Butik dan cafe brown sugar
Lorong belakang, tapi ada butik di belakang...cantik dan bersih
Salah satu cafe yang menarik
Asyik dukong jeeeee
Yeahhhhhhhhh...kita gi shopping di Shanghai Old Town....lebih kurang mcm Petaling Street lah
Sangat cantik..sudah diubahsuai menjadi shopping complex
Jangan tak tahu...syiqin belum mandi lagi...pagi2 masih tidur, cuma tukar baju saja
Tadaaaaaaaaaa  sudah tukar baju...hehehhehehehe beli terus pakai
Penat bershopping...lunch time di Kedai Makanan Muslim
Siap ada tarian lagi hehehehehe...bollywood ala china
Ni pulak di kedai Jade - rambang mata kat kedai nih....ada la beli sikit2..udah en suami nak belikan...aku hulurkan tangan saja hahahahaha
Aisey..amoi tertidur sudah...tonggeng lak tuuuuu...seksi weiiiii
Itu ler aturcara pada hari tu...sangat letih sampai budak kecik ni tertidur baikkkkkkk punya...
Nanti update lagi!!!!

3 comments:

Mrs.Yie said...

akak gi shanghai?wah..best laa.. :)

nadia ar-rumaisha said...

wahhh seronoknyer kak...saya smpai ke tua la agaknyer cuti2 mesia jep...hihihi

zuwaidah said...

mrs yie...ya baru balik minggu lepas

nadia - seronok jugak jalan2 tempat orang. hishhh jangan cakap cam tu...ada rezeki tuuuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...