Nuffnang Ads

Wednesday, April 13, 2011

Aku Juga Terpanggil Untuk Menceritakannya

Sedihnya bila baca kisah realiti kehidupan
(Realiti Sebuah Kehidupan)
Bergenang airmata aku ni membaca kisah wanita muda ini mengharungi kehidupan bersama anak2 setelah ditinggalkan suami yang sepatutnya menjadi tempat tumpah kasih sayang.
Malangnya kasih beralih arah, kala isteri sarat mengandung si suami pula
dengan penoh nafsu gelora mewarnai kehidupannya sendiri 
dengan mengikat ikatan tali pertunangan dengan perempuan yang tidak bertimbang rasa.

ALLAH HU AKBAR. 
Betapa kuatnya dugaan yang Engkau berikan kepada
namun tanpa sedikit secalit kesal pun dia rasakan
malah terus bangkit dengan kuat 
berbekalkan semangat dan cahaya yang Engkau berikan.

Semoga hidup kamu dan anak2 akan terus bersinar dan menemui kebahagiaan
walaupun tanpa seorang lelaki yang bernama suami dan juga ayah buat anak2 mu.
Semoga ALLAH merahmatimu Aida dan keluarga.

Nota: Sayunya hati bila Ameer pandai meredakan kesedihan ibunya:
Petikan dari blog realiti sebuah kehiduapan
"Pernah jugak satu malam (aku ingt ayat ni smpi mati) aku nangis tak henti2 sbb sedih sgt bila kena tinggal..masa tu Firdaus demam..nak call malas la...nak kacau laki org kan,...

Aku ckp dgn Ameer..pesal babah buat kita camni..Ameer jawab “ kenapa mama nak sedih, mama kan ada Ameer, Putri, Firdaus..semua org sygkan mama, babah yg kena sedih..sbb dia Cuma ada perempuan tu jer...mama lagi cantik, lagi baik.."

2 comments:

Isteri Yang Comel said...

kak saya masukkan link akak dalam entry saya yer kak

zuwaidah said...

isteri yang comel...thanks sgt2 sebab visit di blog nih..nanti kak zu gi melawat blog sana lak yeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...