Nuffnang Ads

Tuesday, February 7, 2012

Selamat Tinggal Kuantan. Jumpa Lagi

Assalamualaikum.

Semalam tak update, sebab sibuk mengemas segala bagasi yang ada, masa untuk check out.  Ini yang paling lama percutian dalam Malaysia, 4 hari 3 malam bercuti di Kuantan.   Terasa lamanya duduk di Kuantan ni, lain lagi boleh datang lagi sebab en suami pun selalu berurusan di sini sementelah headoffice syarikat berpusat di Industrial Gebeng.  Insyaallah, hajat tu memang nak datang lagi.  Rasa seronok jauh dari kesibukan dan hiruk pikuk Kuala Lumpur.

Perjalanan balik semalam singgah di Taman Indera Sempurna, bertemu semula teman sekerja dulu.   Senang juga mencari kalau dah diberi direction yang tepat.  Agak lama jugalah kami bersantai di rumah teman, Azharyati atau lebih mesra dipanggil Azza.  (Nanti gambar akan saya uploadkan).  Sebelum ni pun, kami dah berjumpa di East Coast Mall, makan2 dan sembang2 di situ.  Macam tak puas bersembang hehehehe.  Puas menjamu selera hidangan tengahari ala kampung.  Memang Azza ni rajin memasak, sejak dia anak dara lagi pun rajin masak, mulut pun ramah.

Balik dari Kuantan ke KL, en suami mengambil keputusan mengikut jalan lama.  Lepas keluar dari Tol Lancang baru kami terus saja ikut highway.  Hari pun dah gelap, syiqin yang duduk di belakang dah mula terasa mual dan muntah2.  Kasihan kat dia, agaknya jalan yang berliku2.  Saya sendiri pun terasa perut berangin saja.  Berhenti seketika di tepi jalan dah berhampiran sangat area Janda Baik tu.  Bersihkan badan dan salin pakaian bersih Syiqin.  Baru dia rasa lega sikit.

Alhamdulillah, kami selamat sampai di KL hampir jam 9malam.
Esok acara mendobi dan iron baju pulak.  Nak kemas rumah tu biar berdikit2 dulu lah.  Saya sorang pun yang buat semua tu.  Dah terasa lengoh di bahu semula, itu tanda rasa macam nak demam!

2 comments:

Sari Yusa Ibrahim said...

hihi, len kali leh la saing2 gi Kuantan, ek.. hihi.. (baru dpt komen.. huhu)

nadia arrumaisha said...

akak, saye di kuantan..............

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...