Nuffnang Ads

Tuesday, February 21, 2012

Daku Saja Yang Belum Lagi

Assalamualaikum.  Salam keriangan untuk semua sahabat!

Pagi tadi dapat message dari sahabat di seberang kampung (Ampang je).  Pengumuman akan berlangsungnya majlis perkahwinan anak dara jelita sahabatku ini di bulan Jun 2012.
Gembiranya saya untuk sahabat saya ini kerana di usia yang muda dari saya akan menerima menantu sulong.  Message dari FB semakin rancak berbincang untuk majlis akan datang.  Masing2 sudi membantu untuk memeriahkan majlis dengan memberi buah pendapat kepada tuan rumah yang pertama kali akan mengendalikan majlis perkahwinan itu nanti.  Alhamdulillah, semangat setia kawan masih ada walaupun sudah lama tidak berjumpa.  Masing2 semacam excited macam lah kami semua yang akan menerima menantu.  Teruja kan!

Hmmmm....saya ni bila laaaaaa nak terima menantu.  Anak bujang pun belum habih lagi pembelajaran di kolej, anak dara sorang ni lagi laaaa lama nak membesar.   Dalam kiraan saya, sekiranya anak dara saya ni dah mencapai usia 20 tahun, saya dah berusia 63 tahun insyallah kalau dipanjangkan umur.

P/S:  Ucapan takziah kepada keluarga Allahyarham Latif Ibrahim yang telah kembali ke rahmatullah.
Moga dicucuri rahmat ke atas rohnya dan ditempatkan berserta dengan orang2 yang beriman.  Amin.




3 comments:

kakngah said...

selamat terima menantu buat sahabatnya...

*SiRibenMerah said...

Takziah juga buat family arwah..

p/s: cafe Latiff Ibrahim kat TM neh closed.. kitorg berkabung sekali...

Alaaa... nnt saya kawen laaa.. boleh la anggap cam terima menantu jugak.. ekekekekekeke~ gituuu?

Sari Yusa Ibrahim said...

agak2 ciri2 menantu mcmn yg kak zu suka?? hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...