Nuffnang Ads

Monday, June 20, 2011

Dah Cuti 4 Hari

Hari ini extend cuti lagi.  Dari hari Jumaat lepas ambil cuti sebab baby sitter syiqin (opah) bercuti ke Langkawi.  Kasihan pulak makcik ni siap tanya aku nak ambil cuti.   Aku tak kisah kalau makcik nak cuti, aku pun leh cuti jugak hehehehhehhe.   Makcik terasa lega hati apabila aku memberi persetujuan untuk mengambil cuti.

Jumaat lepas, rasa bosan juga duduk di rumah, lalu ku bawa syiqin berjalan2 di AEON AU2 saja.   Dekat pun dengan rumah.   Sukanya dia dapat bermain sepuas2 hati.   Dah dekat maghrib, baru pulak ke rumah.  Nasib baik en suami pun baru saja sampai dari Melaka.   Terus saja dia fetch kami berdua di situ.

Sabtu, pada sebelah petang, kami tiga beranak menonton KL Gangster.  Heheehhehehe orang lain dah tengok, kita orang baru nak menonton.  Tak pe, ketinggalan pun janji tengok jugak kan.  Dari mula sampai akhir, memang tengok aksi sana sini.  Betul la kata korang, memang best citer ni.   Tak mengantok langsung, yang tertidur budak syiqin nih.   Pantang masuk panggong mesti tengok half way saja.  Lebih2 tu, tidur atas perut ayah dia hehehhehehehhe buat bantal.

Ahad, tak ada rancangan apa2.  Cuma lepak2 di rumah saja, tapi tak lama pun.   En suami ajak keluar tak boleh panas punggong di rumah sekejap.   Aku ikut je, tapi kalau ikut hati suka lagi lepak di rumah.  Amboiiiiiiiiiiii dulu kalau zaman berdua2an, pantang en suami ajak keluar, terpacak siap tergedek2 nak ikut sama.  Tapi sekarang ni, apasal laaaaaaaa aku malas benar nak ikut en suami ni.   
 
opssss dah pukul 11 dah nih.....nak masak sikit. Nanti en suami balik tengahari ni, mentang2 aku cuti hari ni hehehehehhehe....

3 comments:

risa said...

hamboilahhhhhhhhhhhhhh
jeles sungguh okehhhhh
seronoknye kalau sesekali dapat dok rumah then masakkan untuk hubby kan kak...sukenyeeee

cik Ida said...

arini pon cuti lagi ke kak:)

meja kerja cam tong sampah tak bermakna hati aku pon cam sampah!

zuwaidah said...

risa....syokkkkkkkkkk santai kat rumahhhh...boleh kemas2, main masak2 dgn budak syiqin hehehehhee

cik ida - masa type ni dah keje pun hehehheehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...