Nuffnang Ads

Wednesday, April 6, 2011

Alamak!!! Terlebih Sudah

Tengahari gi lunch di Jusco Section 1, dah lama tak ke sana.   
Makan dulu, lepas tu baru operasi ronda2 dimulakan.
Hajat hati nak membeli pencuci muka, sekali terpandang kaunter SKII baru ada di situ.
Apa lagi, nak try gak la kan.   Set penjagaan muka Pitera Essence still offer, apa lagi, grab satu set.
Ngeh ngeh ngeh...bab menghabiskan duit...ni muka ni la kan.
Ketaq tangan gak nak gelek credit card....sebab bukan aku yang bayaq, en suami ler...huhuhuhu.
Nanti takut bersoal jawab lak....adoiiiiii...tak pa iye bang, satu niiiii jeeeee.

Dengan muka senang dan gumbira, keluar nak balik ofis.
Sekali tengokkkkk....HUJAN!!!!!!
Makkkkkkkkk...macamana nak balik ofis nih...adoiiiiii cepat2 telepon ofis dulu.
Siasat tengok bos ada ke tak kat ofis.
Yeehuuuuuuuu bos udah keluar..memang dia tak balik ke ofis dahhhh.
Ok, plan A.   Aku dengan ofis mate dengan lenggang kangkong
pusing seround lagi sementara nak tunggu hujan reda.
Singgah pulak kat BODYSHOP...ni aku tak suka niiiiiiiiiiiiii...
Ada je nak TERBERKENAN di hati, habih lagi credit kad aku...
opsssss...yang membayarnya yang susah hati nanti.
Tak pe iye bangg...hari niiiiiii jeeee...esok2 lusa2 tak beli apa dah.  BETUL ni.

Muahahahahhaaha ayat sikit dengan muka kasihan sebelum menyengeh credit kad.
(selalu minta permission dulu nak gelek kad).
Ok, operasi menghabihkan duit dah selesai.  Jom kita pulang ke ofis.
Mak oiiiii...tak berhenti lagi hujan, makin lebat lagi ada lah.
Macamana ni......ok, plan B,beli payong je lah.
Beli satu, share dua orang, boleh kan.

Padan muka kami dua orang....basah kuyup gak sampai ke ofis.
Ni mengigil ni dalam ofis...air cond kuat lak tu.
Seluar slack basah, kasut pun basah.
Pakai selipar je laaaaa..balik nanti.

Nota: Ada alasan nak beli kasut baru lak kot, hehehehhehehe

2 comments:

MaMa CyDa said...

ngehngehngeh ...
mama pun ader pengalaman camnih. nama shopping kompleks yg sama tp kat tmn maluri. time keje kl dulu. sebok bershopping nak balik opis tgk2 hujan lebat. muke memasing dah cuak giler dah takot bos marah ...hahaha

zuwaidah said...

mama cyda
kita serupa kan...org pompuan mcm tu lerrrr...dlm berhati2 tak nak shopping, terBELI gak. Husband pun kata patutpun cakap baik je..rupa2nya shopping sakan yeeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...