Nuffnang Ads

Thursday, March 10, 2011

JELAJAH BLOG KATEGORI IBU
Walaupun dah tahu, EN BEN dah tutup topic ni, tapi teman nak juga selesaikan homework yang belum selesai ni...tak apa laaa lewat pun..janji teman dapat menyudahkan dan menyampaikan hajat teman ni.

Ceritakan secara ringkas mengenai diri anda
Mother of two adorable kids and of course wife to my darling (Mr Sam). From Kedah moved to KL.  Another three years melangkah ke dunia MIDI (kelab warga EMAS)

Kenangan manis semasa bergelar ibu
Anugerah Allah berikan kepada wanita iaitu merasai kesakitan apabila saat menunggu kelahiran.   Setiap saat dan detik dinanti dengan debaran.  Walau sakit dan peritnyaketika melahirkan dan rasa macam tak nak lagi dah, tapi bila tengok muka sicomelyang suci bersih, sejuk hati dan hilang segala kesakitan dan keperitan semasa bersalain.  Sekarang seronok melihat anak2 membesar di depan mata.

Kenangan pahit???
Biarla rahsia...mana leh bagitahu weiiiii hehehehhehe

Kata2 khas buat suami
I am still looking forward to spending the rest of my life with you darling

Jika ada anak, apakah nasihat kepadanya dan juga buat anak2 di luar sana
Wahai anak2ku, semoga kamu menjadi anak yang berjasa kepada ibubapamu, berbakti kepada Negara dan berdiri kukuh demi agamamu, Islam.   Jadilah anak yang soleh, sedarlah jangan terlalu leka kerana perjuangan kita sebagai Islam dan bangsa Melayu masih belum selesai.
(Cewahhhh copy sikit ayat Tun Dr Mahathir)

Harapan kepada anak
Berjaya dunia dan akhirat.  Dan semestinya tidak lupa jasa ibubapa yang mendidikmu dari kecil hingga dewasa.  Jangan lupa diri dan angkuh bila berjaya.  Sentiasa merendah diri dan sentiasa belajar untuk memajukan diri.

Nasihat buat sigadis di luar sana
Buat gadis2 manis di sana, jangan leka dengan cinta, Kerana cinta itu buta
Yang membuat kamu merana dan sesungguhnya cinta yang paling agung hanyalah pada
ALLAH SWT

Jaga diri, jaga nama, jaga maruah, jangan conteng arang ke muka ibubapa.
Kasihanilah merekaNo comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...